S cieľom uľahčiť používateľom používať naše webové stránky využívame cookies. Kliknutím na tlačidlo "OK" súhlasíte s použitím preferenčných, štatistických aj marketingových cookies pre nás aj našich partnerov. Funkčné cookies sú v rámci zachovania funkčnosti webu používané počas celej doby prehliadania webom. Podrobné informácie a nastavenia ku cookies nájdete tu.

Aljašská treska na bylinkovom masle.

30.01.2018

Aljašská treska na bylinkovom masle.

Aljašská treska je druh tresky, veľmi rozšírený v Severnom Pacifiku, hlavne v Beringovom mori. Mäso aljašskej tresky je veľmi obľúbené pre svoju pevnú konzistenciu a je nenáročné na prípravu. Je možné ho použiť pre všetky druhy prípravy.

 

Ak si chcete pripraviť niečo rýchle a jednoduché, aljašská treska môže byť dobrý tip. 

 

 

Doba prípravy: asi 45 minút.

Pre 2 osoby:

 

450 g         aljašská treska (filety)

6 ks           zemiaky (stredné až veľké)

1 lyžička     medvedí cesnak

olej            (bravčová masť)

aleppo        (jemné chilli)

tymián

maslo

morská soľ

 

 

Filety tresky opláchnite zľahka vo vode a potrite morskou soľou. Kúsky ryby jemne posypte chilli papričkou aleppo, prípadne inou jemnou chilli papričkou, a tymiánom. Rozpustite maslo na panvici a nasypte dnu medvedí cesnak. Keď sa maslo rozohreje, položte filety do panvice a opečte ich za pár minút z oboch strán do zlata. Zemiaky nakrájajte na kocky a opečte na oleji alebo bravčovej masti. Môžete podávať so zeleninovým šalátom a poliať maslom z panvice.     

 

MmQ2OGN