Ak si chcete pripraviť niečo rýchle a jednoduché, aljašská treska môže byť dobrý tip.
Doba prípravy: asi 45 minút.
Pre 2 osoby:
450 g aljašská treska (filety)
6 ks zemiaky (stredné až veľké)
1 lyžička medvedí cesnak
olej (bravčová masť)
aleppo (jemné chilli)
tymián
maslo
morská soľ
Filety tresky opláchnite zľahka vo vode a potrite morskou soľou. Kúsky ryby jemne posypte chilli papričkou aleppo, prípadne inou jemnou chilli papričkou, a tymiánom. Rozpustite maslo na panvici a nasypte dnu medvedí cesnak. Keď sa maslo rozohreje, položte filety do panvice a opečte ich za pár minút z oboch strán do zlata. Zemiaky nakrájajte na kocky a opečte na oleji alebo bravčovej masti. Môžete podávať so zeleninovým šalátom a poliať maslom z panvice.